Tiedotteet

Kansallinen SFEx2020-postimerkkinäyttely elokuussa

[ 25.6.2020 ]

Paikka ja aikataulu – Näyttelytoimikunta päätti viranomaisten määräysten perusteella siirtää SFEx2020-postimerkkinäyttelyn Helsingin Kaapelitehtaalla elokuulle. Koronaepidemian kehityttyä Suomessa parempaan suuntaan voidaan nyt uusi aikataulu vahvistaa. Kansallinen postimerkkinäyttely on avoinna 15.-16.8.2020 (lauantaina klo 9-17 ja sunnuntaina klo 10-15). Perjantaina klo 18-20 on näyttelypaikalla kutsuvierastilaisuus. Lauantaina 15.8. klo 19-22 on näyttelyillanvietto ja tulosten julkistaminen ravintola Perhossa illalliskortin lunastaneille.

Näyttelyyn on aukioloaikoina vapaa sisäänpääsy!

Näytteilleasettajien kokoelmat päivitetty – lisäksi virtuaalinäyttely – Näyttelyyn ilmoittautuneet näytteilleasettajat ovat vahvistaneet osanottonsa uuden aikataulun mukaan. Joitakin pieniä muutoksia on kuitenkin tapahtunut. Ajantasainen kokoelmalista tulee olemaan esillä näyttelyn kotisivuilla heinäkuussa. Kokoelmien toimittamisesta ja muista käytännön asioista annetaan myöhemmin tarkat ohjeet. Näyttelytoimikunta on pyytänyt kokoelmista myös digitaaliversion.

Kokoelmien digitaaliset versiot ovat nähtävissä Suomen Filatelistiliiton kotisivuilla näyttelyn avauspäivästä alkaen. Tämä mahdollistaa kokoelmiin tutustumisen myös niille, jotka eivät pääse paikalle Kaapelitehtaalle. Tämä on uusi avaus Suomen postimerkkinäyttelyjen historiassa. Kokoelmat pidetään esillä virtuaalisesti ainakin viikkoja, joten suuri yleisö pääsee katsomaan kokoelmia vapaasti omaan tahtiin.

Tukikummit ja kauppiaat – Tukikummit ovat mukana alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Kauppiaatkin säilyvät pääosin ennallaan. Joitakin muutoksia on tullut ja tiloja on yleisesti väljennetty viranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti.

Mahdollisesti muuttuvat tiedot – Mahdollisista muutoksista informoidaan näyttelyn kotisivuilla http://www.sfex2020.info/. Siltä varalta, että viranomaiset kieltävät kokoontumiset elokuussakin, virtuaalinäyttely ainakin varmuudella toteutuu.

SFEx2020 -näyttelyn järjestävät 45-vuotista taivaltaan juhliva Postihistoriallinen yhdistys, 100-vuotista taivaltaan juhliva Suomen Filatelistiseura (SF) ja 70-vuotista taivaltaan juhliva Korson Filatelistit.

 

Kansallisen SFEx2020-postimerkkinäyttelyn siirto elokuulle

[ 20.3.2020 ]

Paikka ja aikataulu – Näyttelytoimikunta on päättänyt viranomaisten 16.3.2020 yleisötilaisuuksien järjestämistä koskevien määräysten perusteella, että SFEx2020-näyttely siirretään elokuulle 2020. Kaikki yksityiskohdat on muuten tarkoitus säilyttää ennallaan, vain aikataulut muuttuvat.

Näyttely järjestetään aiempien suunnitelmien mukaisesti Helsingin Kaapelitehtaalla 15.-16.8.2020. Vuoden 2020 kansallinen postimerkkinäyttely on yleisölle avoinna viikonloppuna 15.-16.8.2020 lauantaina klo 9-17 ja sunnuntaina klo 10-15. Perjantaina klo 18-20 on näyttelypaikalla kutsuvierastilaisuus. Lauantaina 15.8. klo 19-22 on näyttelyillanvietto ja tulosten julkistaminen ravintola Perhossa illalliskortin lunastaneille.

Näyttelyyn on aukioloaikoina vapaa sisäänpääsy!

Näytteilleasettajat ja kokoelmat – Alun perin näyttelyyn ilmoittautuneet kokoelmat ovat kaikki automaattisesti mukana uuden aikataulun mukaisesti. Jokaiselle näytteilleasettajalle ilmoitetaan uusi tarkempi aikataulu kokoelmien toimittamisesta, ripustamisesta ja muista käytännön toimenpiteistä. Osallistujat saavat näin neljä kuukautta lisäaikaa kokoelmiensa viimeistelylle.

Mikäli joku joutuu luopumaan näyttelystä aikataulun muutoksen takia, saattaa kehyksiä vapautua uusille kokoelmille tai näytteilleasettajille. Tästä tullaan kertomaan tarkemmin huhtikuun aikana, kunhan alkuperäisten ilmoittautumisten tilanne on tarkistettu.

Tukikummit – Tukikummit ovat antaneet arvokkaan panoksensa näyttelyn toteuttamiseksi. Kummiedut säilyvät ennallaan, ellei jotain käytännön asioita jouduta muuttamaan näyttelytoimikunnasta riippumattomista syistä.

Tuomaristo – Näyttelyyn ilmoitettu tuomaristo on ennallaan, ellei jollain yksittäisellä tuomarilla ole aikataulumuutoksesta johtuvaa päällekkäisyyttä ja estettä.

Kauppiaspaikat näyttelyssä – Kauppiaspaikat näyttelyyn sovittiin jo vuoden 2019 loppuun mennessä. Kauppiaat säilyvät pääosin ennallaan. Mikäli joku joutuu vetäytymään aikataulusyistä, vapaaksi jäävää paikkaa tullaan tarjoamaan ensisijaisesti niille kauppiaille, jotka ilmoittivat kiinnostuksensa jo ensimmäisellä kierroksella.

Talkoolaiset – Näyttelyn pystytykseen ilmoittautui jo merkittävä joukko vapaaehtoisia. Heidän toivotaan tietysti olevan käytettävissä myös elokuussa uuden aikataulun puitteissa. Koska talkoolaisten rekrytointi jouduttiin lopettamaan kesken järjestelyjen, tarvitaan kuitenkin vielä uusia ilmoittautujia pystytystalkoisiin.

Mahdollisesti muuttuvat tiedot – Koska koronaepidemiatilanne on kaikille toistaiseksi epäselvä, niin kaikista suuremmista muutoksista tullaan jatkossa informoimaan näillä näyttelyn kotisivuilla

SFEx2020 -näyttelyn järjestävät 45-vuotista taivaltaan juhliva Postihistoriallinen yhdistys, 100-vuotista taivaltaan juhliva Suomen Filatelistiseura (SF) ja 70-vuotista taivaltaan juhliva Korson Filatelistit.

 

Kansallisen SFEx2020-postimerkkinäyttelyn käytännön asioita

[ 15.1.2020 ]

Paikka ja aikataulut – Vuoden 2020 kansallisen postimerkkinäyttelyn SFEx2020 tapahtumapaikka on Helsingin kaapelitehdas. Näyttely on yleisölle avoinna viikonloppuna 28.-29.3.2020 lauantaina klo 9-17 ja sunnuntaina klo 10-15. Perjantaina klo 18-20 on näyttelypaikalla kutsuvierastilaisuus. Lauantaina 28.3. klo 19-22 on näyttely- illanvietto ja tulosten julkistaminen ravintola Perhossa illalliskortin lunastaneille.

Näyttelyyn on aukioloaikoina vapaa sisäänpääsy!

Helsingin kaapelitehdas ja liikenneyhteydet – Kaapelitehdas on Suomen suurin kulttuurikeskus. Kaapelitehtaalla toimii 3 museota, 10 galleriaa, tanssi- teattereita, taidekouluja sekä lukuisia taiteilijoita, bändejä ja yrityksiä. Vuokrattavissa tiloissa järjestään konsertteja, näyttelyitä, festivaaleja ja messuja. Kaapelitehtaalla työskentelee arkisin 900 ihmistä, ja pelkästään lyhytaikaisesti vuokrattavissa tapahtumatiloissa vierailee vuoden aikana 340 000 ihmistä.

Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevan kaapelitehtaan osoite on Tallberginkatu 1, 00180 Helsinki. Ympäriltä löytyy Helsingin kaupungin yleisiä maksullisia pysäköintipaikkoja ja läheisessä (600 m) Ruoholahden kauppakeskuksessa on 1500 maksullista pysäköintipaikkaa. Ruoholahden kauppakeskuksen vieressä on samanniminen metroasema, johon Helsingin rautatieasemalta on kaksi asemaväliä. Kaapelitehtaalle pääsee myös HSL raitiovaunulla numero 8. Helsingin rautatieasemalta matkaa kertyy 2,5 km.

Ruoholahden kartta löytyy Näyttelystä-osiosta

Ravintolapalvelut kaapelitehtaalla – Helsingin kaapelitehtaalla välittömästi varatun näyttelytilan ovensuussa sijaitsee kahvila ja lounasravintola Hima & Sali, josta löytyy kahvia, virvokkeita, leipomotuotteita ja suolaista palaa sekä tuhdimpaa lounas- ruokaa isompaan nälkään. Se on myös suositeltava taukopaikka, koska näyttelytilat ovat täynnä kehyksiä.

Majoitus näyttelyn aikana – Näyttelyjärjestäjät ovat varanneet edullisia kiintiöitä kahdesta hotellista, lähimpänä sijaitsevasta Holiday Inn Helsinki West sekä Kampin kauppakeskuksen vieressä sijaitsevasta Scandic Simonkenttä -hotelleista. Hotellivarauksiin on linkki Näyttelystä-osion Majoitus-kohdasta

Näyttelykokoelmien toimittaminen näyttelypaikalle ja sieltä pois – Näyttelyn rakentaminen alkaa torstaiaamuna 26.3. ja kokoelmat, jotka näytteilleasettaja itse laittaa kehyksiin, voi tuoda paikalle klo 16-20. Samalla aikavälillä voi myös jättää kokoelmia järjestäjien ripus- tettavaksi, mutta ei enää myöhemmin. Perjantaina 27.3. välillä 9-12 on viimeinen tilaisuus asettaa itse kokoelmia kehyksiin. Kokoelmat puretaan kehyksistä sunnuntaina klo 15.30 alkaen.

Näyttelyluettelo ja näyttelyn palkinnot – Vuoden 2019 lopulla näytteilleasettajille vahvistettiin osanotto kokoelmakohtaisesti. Lopullinen näyttelyluettelo ilmestyy juuri ennen näyttelyä. Näytteilleasettajat, kauppiaat ja tukikummit saavat luettelon veloituksetta, muille näyttelyvieraille luettelo on saatavilla omakustannushintaan 2 eur.

Tulokset julkistetaan illanvietossa lauantaina 28.3. ravintola Perhossa ja tulokset ovat myös nähtävissä näyttelykehyksissä sunnuntaina klo 10. Näyttelyn mitalit ja kunniakirjat toimitetaan näytteilleasettajille kokoelman palautuksen yhteydessä.

Tukikummit – Näyttelyn taloudellinen tuki on otettu vastaan suurella kiitollisuudella. Kummien tuki mahdollistaa omalta osaltaan edulliset kehysmaksut. Tukikummien kaikki edut on lueteltu kummiohjelman infossa, joka löytyy näyttelyn kotisivuilta. Yhtenä etuna on ennakkotutustuminen näyttelyyn, joka tapahtuu perjantaina 27.3. klo 18-20 kutsuvierastilaisuutena.

Järjestävien kerhojen infot – Postimerkkinäyttelyn järjestävät kolme kerhoa: Postihistoriallinen yhdistys, Suomen Filatelistiseura ja Korson Filatelistit. Nämä esitellään omilla infoillaan välittömästi näyttelykehysten vieressä sijaitsevilla pöydillä. Tarjolla on kerhoihin liittymislomakkeiden lisäksi kerhojen julkaisemia lehtiä tai muita julkaisuja.

Tervetuloa kaikki postimerkkinäyttelyyn! – Jokainen itseään kunnioittava filatelisti käy tietenkin tutustumassa SFEx2020 -näyttelyn tasokkaaseen ja monipuoliseen tarjontaan. Tämän lisäksi toivotaan runsasta osanottoa myös muulta yleisöltä. Näyttelyä mainostettiin jo syksyn 2019 kirjamessuilla, tietoa jaetaan paikallislehtiin, ja jotta perheenjäsenet, tuttavat, naapurit ja kylänmiehet saadaan helpommin mukaan katsomaan, on tehty erillinen ”teaser”, jossa nostetaan muutamia oletettavasti yleisöä kiinnostavia kokoelmia vetonauloiksi. Tätä ”helpomman filatelian houkutuslistaa” voi jakaa vapaasti sähköpostilla ja tulosteina.

SFEx2020 -näyttelyn järjestävät 45-vuotista taivaltaan juhliva Postihistoriallinen yhdistys, 100-vuotista taivaltaan juhliva Suomen Filatelistiseura (SF) ja 70-vuotista taivaltaan juhliva Korson Filatelistit.

 

Kansalliseen SFEx2020-postimerkkinäyttelyyn ilmoitetuista kokoelmista

[ 2.12.2019 ]

Näyttelyn yleistilanne – Vuoden 2020 kansallisen postimerkkinäyttelyn suunnittelu on edennyt täysin alkuperäisten tavoitteiden mukaisesti. Hyvät tilat on varattu, niiden jako suunniteltu, kauppiaat ovat jo ilmoittautuneet mukaan, tukikummeja on löytynyt, ja nyt meillä on iloisia uutisia itse näyttelykokoelmista. On siis jokaisen filateliasta kiinnostuneen aika varata kalenterista viikonloppu 28-29.3.2020 Helsingin matkaan ja tasokkaaseen postimerkkinäyttelyyn kaapelitehtaalla.

Näyttelyyn hyväksytyt kokoelmat – SFEx2020 -postimerkkinäyttelyyn tavoiteltiin monipuolisia kokoelmia 500 näyttelykehyksen verran. Ilmoittautumisajan päättyessä lokakuun lopussa oltiin jopa hieman ylikin tavoitteen. Lopullinen kokoelma- lista yksityiskohtineen julkaistaan vasta juuri ennen näyttelyä siitä syystä, että kokoelmien otsikot saattavat vielä tarkentua sitä mukaa kun kokoelmia talven mittaan valmistuu. Nyt voidaan kuitenkin jo todeta, että varsinkin perinteisen filatelian ja postihistorian luokissa on todella vankka kattaus sekä määrällisesti että laadullisesti. Kummassakin luokassa on kolmisenkymmentä kokoelmaa. Sekä avoimen filatelian luokassa että postikorttiluokassa on tusinan verran kokoelmia, aihefilatelian luokassa ja jokahenkilön luokassa muutama kokoelma eikä osanottoa vaille jää myöskään ehiöluokka, lentopostiluokka, ensipäivänkohteet tai leimamerkitkään. Erityisen ilahduttavaa on, että nuorisofilatelian luokassakin on muutama kokoelma ja onpa mukana kirjallisuuskohdekin. Mestariluokassa nähdään nimensä mukaisesti mestaritason esityksiä.

SFEx2020 -näyttelyn järjestävät 45-vuotista taivaltaan juhliva Postihistoriallinen yhdistys, 100-vuotista taivaltaan juhliva Suomen Filatelistiseura (SF) ja 70-vuotista taivaltaan juhliva Korson Filatelistit.

 

Kansallisen SFEx2020-postimerkkinäyttelyn näyttelytilat kaapelitehtaalla

[ 30.9.2019 ]

Yleiskuva Helsingin kaapelitehtaasta – Kaapelitehdas sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa meren rannalla vain pienen matkan päässä Ruoholahden metroasemasta ja kauppakeskuksesta. Kuvasta Kaapelitehtaan siitä puolesta, jolta lähestyminen tapahtuu tultaessa sekä Ruoholahden metroasemalta että Helsingin rautatieasemalta löytyy Näyttelystä-osiosta.

Näyttelykehysten ja kauppiaiden sijainti – Kaapelitehtaan sisätilojen jaottelu nähdään havainnekuvasta, joka löytyy edellä mainitusta Näyttelystä-osiosta.

Ilmoittautuminen näyttelyyn – Muistutettakoon kaikille mahdollisille osan- ottajille, että näyttelyn ilmoittautumisaika päättyy 31.10.2019! Ilmoittautuminen tulee lähettää lomakkeella ilmoitettuun osoitteeseen. Lomake löytyy Näytteilleasettajille-osiosta.

 

Kansallisen SFEx2020-postimerkkinäyttelyn ilmoittautumislomake ja tuomarit

[ 6.8.2019 ]

Ilmoittautumislomake – Ensi vuoden keväällä Helsingin kaapelitehtaalla 28-29.3.2020 pidettävä kansallinen SFEx2020-postimerkki- näyttely lähenee. Pdf-muotoinen ilmoittautumislomake löytyy nyt näyttelyn kotisivujen www.sfex2020.info alakohdasta näytteilleasettajille. Lomakkeen voi täyttää ja lähettää sähköisesti tai tulostaa paperille, täyttää ja lähettää postissa lomakkeessa annettuun osoitteeseen. Ilmoittautumislomakkeita on saatavissa kesän jälkeen myös järjestävien kerhojen kokouksissa.

Ilmoittautumisten tulee olla perillä 31.10.2019 mennessä. Ilmoittautumisen liitteenä tulee olla kopio kokoelman suunnitelman ja/tai kuvauksen esittelevästä johdantosivusta (ei koske kirjallisuusluokkaa). Johdantosivu voi olla alustava, joten ei ole syytä jättää ilmoittautumista viimehetkiin.

SFEx2020-postimerkkinäyttelyn tuomarit vahvistettu – Filatelistiliiton hallitus on vahvistanut kokouksessaan SFEx2020-postimerkkinäyttelyn tuomarit seuraavasti. Tuomariston puheenjohtaja on Ari Muhonen ja muut jäsenet ovat Jukka Sarkki, Jukka Mäkipää, Petteri Hannula, Jari Majander, Seija-Riitta Laakso ja Allan Pihl.

SFEx2020 -näyttelyn järjestävät 45-vuotista taivaltaan juhliva Postihistoriallinen yhdistys, 100-vuotista taivaltaan juhliva Suomen Filatelistiseura (SF) ja 70-vuotista taivaltaan juhliva Korson Filatelistit.

 

Kansallisen SFEx2020-postimerkkinäyttelyn kauppiaspaikat

[ 4.4.2019 ]

Kauppiaspaikat varattiin varhain – Kansallinen postimerkkinäyttely SFEx2020 pidetään lauantaina ja sunnuntaina 28-29.3.2020 Helsingin Kaapelitehtaalla. Näyttelykehysten välittömässä läheisyydessä Kaapelitehtaan Puristamo -hallissa on tarjolla sekä suomalaisille että ulkomaisille filateliakauppiaille kauppapaikkoja, joista filatelistit voivat tehdä löytöjä näyttelypäivien aikana. Heti näyttelyhallien oven ulkopuolelta löytyy myös kahvio.

Kun näyttelyn tilat järjestyivät hyvissä ajoin, oli näyttelyorganisaatiolla mahdollisuus suunnitella myös tärkeiden yhteistyökumppanien eli filateliakauppiaiden osastot valmiiksi. Osastoja tarjottiin johtaville suomalaisille ja lähialueiden kauppiaille. Nyt meillä on ilo ilmoittaa seuraavien kauppiaiden saapumisesta tarjoamaan kiinnostavaa materiaalia näyttelyvieraille:
- AB Philea
- Aspbäcks Vykort, Brev, Frimärken HB Käpylän Merkki Oy
- Lauri Peltonen Oy
- Merkki-Albert
- Oy Hellman-huutokaupat
- Vesa's Worldwide Stamps

SFEx2020 -näyttelyn järjestävät 45-vuotista taivaltaan juhliva Postihistoriallinen yhdistys, 100-vuotista taivaltaan juhliva Suomen Filatelistiseura (SF) ja 70-vuotista taivaltaan juhliva Korson Filatelistit.

 

Kansallisen SFEx2020-postimerkkinäyttelyn koulutusohjelma

[ 15.1.2019 ]

Tukitoiminnot uusien näyttelyfilatelistien aktivoimiseksi – SFEx2020-postimerkkinäyttely on alun perin suunniteltu näytteilleasettajille hyväksi näyttelyksi. Tarkoitus on saada mukaan mahdollisimman monipuolisesti uusia yrittäjiä ja ensimmäisen kokoelman esittäjiä kaikissa mahdollisissa näyttelyluokissa, ja siinä laajuudessa kuin kunkin resurssit sallivat.

Asiaa edistämään on käynnistetty parikin erillistä hanketta, joista seuraavassa lyhyesti:

Esite kokoelman rakentamisesta – Alkuvuodesta 2019 ilmestyy SFEx2020-näyttelyyn liittyvä kokoelmanrakentamisen valistusesite. Taitettuun esitteeseen on koottu hyvin yksinkertaiset perusperiaatteet, joilla on mahdollista rakentaa yhden kehyksen näyttelykokoelma. Mukana on kuvia ja malleja eri tyyppisistä kokoelmista selityksineen. Esite tullaan jakamaan aktiivisille suomalaisille kerhoille kevään 2019 aikana.

Kurssi SP-lehdessä – Suomen Filatelistiseuran julkaisema Suomen Postimerkkilehti juhlii sadatta vuosikertaansa vuonna 2019. Juhlan kunniaksi ilmestyy numerosta 1/2019 alkaen kirjoitussarja otsikolla ”Kokoelman rakentamisen kurssi”. Tämän kurssin tarkoitus on sama kuin esitteenkin. Vasta-alkajia opastetaan askel kerrallaan kohden näyttelykokoelman rakentamista. Vuoden 2019 aikana tulee ilmestymään ainakin viisi oppituntia. Kurssia seuraamalla, ja siinä esitettyjä asioita opettelemalla lukijalla on valmius ilmoittautua syksyllä 2019 SFEx2020-postimerkkinäyttelyyn. Aloittamisen kynnys on tehty tällä kertaa todella matalaksi.

 

Kansallisen SFEx2020 -postimerkkinäyttelyn säännöt

[ 1.12.2018 ]

SFEx 2020 -näyttelysäännöt – Kansallinen postimerkkinäyttely SFEx2020 pidetään lauantaina ja sunnuntaina 28-29.3.2020 Helsingin Kaapelitehtaalla. Näyttelyn kotisivuille www.sfex2020.info on nyt päivitetty Filatelistiliiton hyväksymät näyttelyn säännöt. Ne ovat myös saatavissa myöhemmin talvella ilmestyvän esitteen mukana.

Kaikki näyttelyluokat ovat mukana. Kehysmaksut ovat poikkeuksellisen edulliset kansallisessa näyttelyssä, joten järjestävät kerhot toivovat runsasta osanottoa aktiivisilta filatelisteilta ja tietenkin myös uusilta yrittäjiltä.

Muut sovellettavat säännöt – Näyttelyn kotisivuilta löytyvät kätevästi myös yleiset näyttelysäännöt sekä kuhunkin näyttelyluokkaan erikseen sovellettavat arvostelusäännöt. Tämä toivottavasti helpottaa varsinkin uusia näytteilleasettajia löytämään sopivan näyttelyluokan uudelle rakennettavalle kokoelmalle. Sääntöjen kertaus ei tietysti ole haitaksi veteraaneillekaan varsinkin, jos tavoitteena on hyvä arvostelumenestys!

SFEx2020 -näyttelyn järjestävät 45-vuotista taivaltaan juhliva Postihistoriallinen yhdistys, 100-vuotista taivaltaan juhliva Suomen Filatelistiseura (SF) ja 70-vuotista taivaltaan juhliva Korson Filatelistit.

 

Kansallisen SFEx2020 -postimerkkinäyttelyn kotisivut avattu

[ 5.9.2018 ]

Kotisivut – Kansallinen postimerkkinäyttely SFEx2020 pidetään lauantaina ja sunnuntaina 28-29.3.2020 Helsingin Kaapelitehtaalla. Näyttelyn kotisivut on nyt avattu osoitteessa www.sfex2020.info. Kotisivuilta löytyvät kaikki julkaistut tiedotteet, näyttelypaikan sijainti ja tärkeimmät liikenneyhteydet, näyttelyn aikataulu ja ohjelma sitä mukaa kuin yksityiskohdat selviävät, sekä näyttelyn yhteystiedot.

Tukikummiohjelma – SFEx2020 -näyttelyn taloutta tukemaan, ja myös tarjoamaan vierailijoille VIP-etuja on kehitetty sekä yksittäisille henkilöille että yrityksille kolmiportainen tukikummiohjelma. Tarkemmat tiedot eduista, kummiohjelman säännöistä, ja tarvittavat yhteystiedot löytyvät tämän linkin takaa. Tällä hankkeella kerhojen veteraanit, aktiiviset filatelistit ja muut filateliasta iloa saavat voivat kantaa kortensa kekoon, jotta näyttävä ja filatelisteille kukkaroystävällinen tilaisuus voidaan suunnitellusti toteuttaa.

SFEx2020 -näyttelyn järjestävät 45-vuotista taivaltaan juhliva Postihistoriallinen yhdistys, 100-vuotista taivaltaan juhliva Suomen Filatelistiseura (SF) ja 70-vuotista taivaltaan juhliva Korson Filatelistit.

 

Kansallinen SFEx2020 -postimerkkinäyttely Helsingissä 2020

[ 1.8.2018 ]

Paikka ja aika – Kansallinen postimerkkinäyttely SFEx2020 pidetään lauantaina ja sunnuntaina 28.-29.3.2020 Helsingin Kaapelitehtaalla Puristamo- ja Valssaamo-nimisissä näyttelyhalleissa, joissa on valoisat tilat näyttelyyn suunnitelluille 500 kehykselle. Kaapelitehdas sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Näyttely on avoinna lauantaina klo 10-17 ja sunnuntaina klo 10-15.

SFEx2020 näyttelyn logo – Näyttelyn virallisen logon on suunnitellut Suomen Postimerkkilehden päätoimittaja Seppo Evinsalo. Logosta ilmenevät selkeästi järjestävien seurojen juhlapäivät, sekä ajatus, että "rolling stones" eli vierivät aktiiviset kivet eli virkeät filatelistit eivät sammaloidu.

SFEx2020 -näyttelyn järjestävät 45-vuotista taivaltaan juhliva Postihistoriallinen yhdistys, 100-vuotista taivaltaan juhliva Suomen Filatelistiseura (SF) ja 70-vuotista taivaltaan juhliva Korson Filatelistit.

 

Kansallinen SFEx2020 -postimerkkinäyttely Helsingissä 2020

[ 16.4.2018 ]

Kolmen postimerkkikerhon yhteistyönä on päätetty järjestää kansallinen postimerkkinäyttely keväällä 2020 pääkaupunkiseudulla. Näyttelyn tavoiteltu laajuus on 500 kehystä ja mukana ovat kaikki näyttelyluokat. Filatelistiliitto on myöntänyt luvan näyttelyn järjestämiseksi, ja kerhojen välillä on tehty yhteistyösopimus.

Näyttelytoimikuntaan on valittu seuraavat henkilöt: Petteri Hannula (puheenjohtaja), Jukka Mäkipää, Tuomas Juvonen, Seppo Salonen ja Tapio Hakoniemi.

SFEx2020 -näyttelyn järjestävät 45-vuotista taivaltaan juhliva Postihistoriallinen yhdistys, 100-vuotista taivaltaan juhliva Suomen Filatelistiseura (SF) ja 70-vuotista taivaltaan juhliva Korson Filatelistit.